На форуме: 18 мая 2010
Поблагодарил(а) : 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Дуже гарна і корисна інформація для мене. Я тільки минулого літа почала колекціонувати і вирощувати в себе ці квіти, тож для мене все ще нове.
Восени теж накупила великих цибулин, вони в мене всі процвіли. Одну купила таку хвору, з трипсами, з луковим кліщем. Не одразу помітила кліщ, він розповсюдився на кілька вазонів, прийшлось обробляти кілька разів всі цибулини. Зараз спостерігаю, наче не повинно вже бути кліща. Одна цибулина заболіла бактеріальною гниллю і не вдалось врятувати -Елвас (такий гарний сорт). Постійно раджуся з фахівцями на цьому сайті, страшенно їм вдячна - особливо Майї, вона мені дуже допомагає в боротьбі з проблемами моїх квітів.
Щодо перекормлення - так, вони всі неймовірно гіганських розмірів, всі роздуті - перекормлені. Процвіли всі прегарно - величезні квіти, високі стрілки. Буду старатись годувати їх регулярно навесні та влітку, аби вони не втратили силу. Звичайно так пічкати як це роблять виробники ми не можемо в домашній умовах, та й навіщо, але годувати треба. Взяла на заміточку Вашу рекомендацію, щодо добрива. Витрачу свої і куплю рекомендоване Вами.
Як Ви боритеся з гниллю? Вимочуєте? І ще, Ви як купуєте нові сорти, ставите їх на карантин, обробляєте профілактично від хвороб та щкідників? Бо я вже так навчена, що буду тепер обачнішою з цим.